Proizvodnja lizalica fantasia

Tradicijski način proizvodnje, korištenje prirodnih boja i sastojaka, higijena te kontrola proizvoda smjernice su koje nas vode u proizvodnji kako sada tako i u nekim novim proizvodima.Naš proizvodni tim proizvodi lizalice i bombone obojane prirodnim bojama sa raznim aromama za svačiji ukus. U tijeku proizvodnje veliki udio je ručnog posla. Kako bi proizveli Fantasia lizalice potrebna je spretnost i vještina za što je naš tim posebno obučen. Ipak ništa bez dobre volje i ljubavi prema svom zanatu. Zato sa ponosom proizvodimo naše lizalice te redovito nadopunjujemo asortiman nekim novim oblicima i okusima. Za izbjeljivanje šećerne mase ne koristimo štetne kemikalije već se služimo metodom izvlačenja koji lizalicama daje tradicionalnu teksuru, za bojanje šara koristimo prirodne boje. Postupak izrade, higijena, i vještina djelatnika, osiguravaju da su Fantasia lizalice Vaš najbolji odabir. Lizalice fantasia proizvode se u klimatiziranom pogonu te se posebna pažnja posvećuje kvaliteti i kontroli proizvoda.

Izvažemo šećer, glukozni sirup te dodamo vodu. Stavljamo u kuhalo da se kuha oko do visoke temperature. Recept je obiteljski. Masa ne smije sadržavati vodu jer bi se proizvodi topili.

Masa se toči na hladan stol kako bi se brzo ohladila na potrebnu temperaturu. Jedan manji dio smjese odvojimo kako bi u nju umiješali boju. Prvotno su stolovi bili od mramora ali uvođenjem HACCP-a morali su se zamijeniti inox-om.

Ohlađenu masu stavljamo na stroj ili kuku za izvlačenje. Smjesa se miješa dok masa ne dobije dovoljno zraka da pobijeli. Manja masa se može izvlačiti na kuku, bez pomoći stroja. Masa se tada aromatizira aromom. Kada se masa izvuče, na bijelu masu se polože pripremljene trake šarenog šećera.

Kod izrade naših najpoznatijih lizalica, tradicionalnih lizalica Kišobran i Štap masa se istanjuje na debljinu 13 mm te se reže i oblikuje u oblik drške od kišobrana po kojoj je lizalica i dobila ime.

Pripremljenu masu stavljamo u stroj koji Formira smjesu, vrti se lijevo-desno kako bi šare na smjesi ostale ravne, a to je bitno da bi lizalice imale specifične šare po sebi. Nekada se masa zamatala u pravu kožu, što se sada ne smatra higijenski.